Tillagning:

  1. Skölj bönorna.
  2. Blötlägg i kallt vatten i minst 12 timmar.
  3. Koka upp i nytt lättsaltat vatten och låt koka under lock på svag värme i 20-30 minuter.

 

Groddning:

  1. Blötlägg över natten (eller minst 12 timmar) i riktligt med vatten.
  2. Skölj av under rinnande vatten.
  3. Pastörisera dina bönor innan du groddar dem. Säkerheten först och allt sånt. Låt bönorna ligga i 76ºC vatten i 20 sekunder.
  4. Häll bönorna i en groddburk eller i en glasburk täckt med en kökshandduk och låt stå i rumstemperatur.
  5. Skölj dina bönor med vatten minst två gånger per dag (tre gånger är ännu bättre).
  6. Effter 2-3 dagar så är groddarna färdiga. Ställ in groddburken i kylskåpet. De håller i omkring fyra dagar, om du inte äter upp dem innan dess (de är riktigt goda!).

 

Ingredienser

Torkade mungbönor.

Ursprungsland: Se förpackningens toppflik.

Nettovikt: 500 g.

Sammansättningen av ingredienser på produkten kan ändras. Det är därför viktigt att alltid läsa vad som står i innehållsförteckningen på förpackningen. Mycket allergiska personer bör vara noggranna med att kontrollera vilka allergener som ingår. De är markerade med fet stil i förpackningens innehållsförteckning.

Näringsvärde per 100 g

Energi 1314 kJ/314 kcal
Fett 1,1 g
varav mättat fett 0,3 g
Kolhydrat 46 g
varav sockerarter 1,5 g
Fiber 10 g
Protein 24 g
Salt 0,03 g

Här kan du handla våra produkter