Tillagning:
- Skölj bönorna.
- Blötlägg i kallt vatten i minst 12 timmar.
- Koka upp i nytt lättsaltat vatten och låt koka under lock på svag värme i 20-30 minuter.
Groddning:
- Blötlägg över natten (eller minst 12 timmar) i riktligt med vatten.
- Skölj av under rinnande vatten.
- Pastörisera dina bönor innan du groddar dem. Säkerheten först och allt sånt. Låt bönorna ligga i 76ºC vatten i 20 sekunder.
- Häll bönorna i en groddburk eller i en glasburk täckt med en kökshandduk och låt stå i rumstemperatur.
- Skölj dina bönor med vatten minst två gånger per dag (tre gånger är ännu bättre).
- Effter 2-3 dagar så är groddarna färdiga. Ställ in groddburken i kylskåpet. De håller i omkring fyra dagar, om du inte äter upp dem innan dess (de är riktigt goda!).