Crispy Fillet gratinerad med tomatsås och mozzarella samt gremolatapasta

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Tomatås (ger ca 2 dl sås)

  • 320 g krossade tomater
  • Ca 0,5 msk vitlök, hackad
  • Ca 0,5 gul lök, hackad
  • 2,5 tsk olja
  • 1 krm oregano, torkad
  • 1 krm tsk persilja, torkad
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 0,5 st lagerblad
  • Salt och peppar efter smak
  • Socker för att balansera syran

Gremolatapasta

  • 400 g svensk pasta, t ex linguini eller spaghetti
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 2 citroner, rivet skal
  • 0,6 dl persilja, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

Tillbehör

  • Blandad sallad på säsongens grönsaker

Så här gör du

Tomatsås

  1. Låt tomaterna rinna av i en finmaskig sil.
  2. Stek löken och vitlöken mjuk i oljan.
  3. Tillsätt de avrunna tomaterna, oregano, persilja, chiliflakes och lagerblad. Salta och peppra. Låt såsen sjuda under lock ca 15 min. Det ska vara en tjock tomatsås, späd eventuellt med den avrunna tomatsaften om en lösare sås önskas. Smaka av.

Gremolatapasta

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Koka ihop grädden och mjölken tills hälften återstår. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Blanda citronskal, persilja och vitlök. Blanda pastan med grädde och örtblandningen.

Gratinerad Crispy Fillet

  1. Sätt ugnen på 250 grader och fördela Crispy Fillet på en plåt. Baka 10 min.
  2. Sätt ugnen på 250 grader grill. Lägg 2 matskedar tomatsås på varje Crispy Fillet och två skivor mozzarella. Salta.
  3. Sätt in Crispy Fillet högt upp i ugnen och gratinera tills osten smält och eventuellt fått lite färg ca 5 min. Ta ut och servera direkt.