Crispy Fillet med krämig kålsallad, tonkatsusås och asiatiskt havreris

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

3-4 st GoGreen Crispy Fillet

Tonkatsusås

  • 1 dl ketchup
  • 2,5 msk worcestersås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung eller annat alternativ

Krämig kålsallad

  • 0,5 (ca 170 g) spetskål
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja eller annan olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk strösocker

Havreris

  • 0,5 citroner, skalet
  • 0,5 hackad gul lök
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1,5 dl havreris
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 msk japansk soja
  • 0,5 msk riven ingefära

 

Så här gör du

Tonkatsusås

  1. Blanda ketchup, worcestersås, soja samt honung väl. Smaka av och ställ åt sidan.

Kålsallad

  1. Hyvla kålen tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten så den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
  2. Medan kålen ligger i vattenbad, blanda ihop övriga ingredienser till kålsalladen till en dressing. Lägg den nu superkrispiga kålen på ett fat och ringla dressingen över. Ställ åt sidan.

Havreris

  1. Skala citronen så bara det gula skalet kommer med, lättast med potatisskalare. Strimla skalet fint. 
  2. Stek citronskal och lök i olja ett par minuter så det mjuknar.
  3. Rör ner mathavre, häll på buljong, soja och ingefära. Låt sjuda 13 minuter. Vänd eventuellt i örter.

Crispy Fillet

  1. Stek enligt anvisning på förpackningen. Strimla Crispy Fillet och fördela på tallrikarna.