Crispy Fillet med rostade rotfrukter och äppelgräddsås

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Rostade rotfrukter:

  • 800 kg blandade rotfrukter t ex potatis, morötter, palsternacka, rotselleri
  • 2 tsk timjan
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar

Äppelgräddsås

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 rött äpple, hackat
  • 0,5 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 0,5 st grönsaksbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk rosmarin
  • Ev majsstärkelse

Tillbehör

  • Blandad sallad på säsongens grönsaker
  • Stekta äppelklyftor

Så här gör du

Rostade rotfrukter

  1. Sätt ugnen på 225°. Tvätta och klyfta potatisen. Skala rotfrukterna och skär dem i bitar.
  2. Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt. Fräs timjan i smör i en kastrull.
  3. Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om. Stek i mitten av ugnen ca 30 min eller tills rotfrukterna är mjuka.

Äppelgräddsås

  1. Skala och hacka lök och äpple. Fräs det i oljan i en kastrull. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde och rosmarin och koka ca 10 minuter.
  2. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med majsstärkelse utrört i lite vatten.

Crispy Fillet

  1. Tillaga enligt anvisning på förpackningen. Skiva eventuellt Crispy Fillet vid servering.

Montering

  1. Bottna tallriken med sås. Lägg på rostade rotfrukter och skivad Crispy Fillet. Strö gärna över färsk hackad persilja och servera sallad till.