Black bean burger – bönburgare med svarta bönor

Vem älskar inte bönburgare? Enkla att mixa ihop och steka, sen är det bara att välja din favoritört som smaksättning. Blanda i ett halvt paket halloumi för sälta eller lite sesamolja och sesamfrö i smeten för en nötigare smak!

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4-6 burgare

Ingredienser

Tillbehör

  • 4-6 hamburgerbröd eller pitabröd, sallad, dressing

Så här gör du

  1. Låt bönorna rinna av och mosa dem med en gaffel i en bunke.
  2. Blanda i övriga ingredienser, tillsätt potatismjölet på slutet.
  3. Forma till 4-6 burgare (beroende på önskad storlek). Om du upplever att konsistensen är lite smulig så kan du blanda i lite vatten och matolja. Lägg dem gärna i frysen ca 30 min, då håller de ihop bättre vid grillning/stekning.
  4. Pensla med olja och grilla eller stek 3-4 min per sida. Servera i hamburgerbröd eller pitabröd, med dressing och sallad.