Indisk Daal - linsgryta med röda linser, garam masala curry
Linsgryta eller "Daal" är en av de vanligaste maträtterna i det indiska köket. Daal finns i en mängd olika varianter, vår variant är vegetarisk – såklart!
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 4 dl GoGreen Röda linser (torra)
- 1 st gul lök
- 3 tsk spiskummin
- 3 st lagerblad
- 1 förp (300 g) krossade tomater
- 2 tsk torkad koriander
- 1 tsk gurkmeja
- 2-3 tsk currymasala-pulver
- 1-2 tsk chilipulver (efter smak)
- 3 skivade vitlöksklyftor
- 1 msk olja
- 1-2 tsk salt
Så här gör du
- Hacka gul lök och sautera, på medel värme tills löken är genomskinlig.
- Häll på tomaterna och alla kryddorna, låt sjuda 5 minuter och häll sedan på linserna.
- Stek den skivade vitlöken i oljan tills den är gyllenbrun.
- Häll upp Daal i ett serveringskärl och ringla över den varma vitlöksoljan, servera med basmatiris och nan-bröd.