Halloumisallad med bulgur, bönor och avokado
Matig sallad för alla halloumiälskare. Fungerar lika bra på buffébordet som den gör som ensamrätt på picknicken en solig sommardag.
-
Tillagningstid20 minuter
-
Receptet ger:4 portioner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen Bulgur
- 1 förp (380 g) GoGreen Eko färdigkokt bönmix
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 msk vinäger
- 11 st soltorkade tomater i olja, samt 3 msk av lagen
- 1 dl bladpersilja
- 4 msk olja
- 1 påse färsk spenat
- 1 dl svarta oliver
- 1 kruka basilika
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Salt och peppar
- 2 mogna avokados
- 2 paket halloumi
Så här gör du
1. Koka bulgur med buljongtärning och vinäger enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i små bitar och hacka bladpersiljan. Skär basilikan i mindre bitar.
2. Låt bulgurn svalna och tillsätt bönmixen. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål. Smaka av med salt och vinäger. Hacka avokados i mindre bitar och lägg på toppen av salladen.
3. Stek halloumin i några droppar olivolja och servera tillsammans med salladen.