Halloumisallad med bulgur, bönor och avokado

Matig sallad för alla halloumiälskare. Fungerar lika bra på buffébordet som den gör som ensamrätt på picknicken en solig sommardag.

  • Tillagningstid
    20 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen Bulgur
  • 1 förp (380 g) GoGreen Eko färdigkokt bönmix
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk vinäger
  • 11 st soltorkade tomater i olja, samt 3 msk av lagen
  • 1 dl bladpersilja
  • 4 msk olja
  • 1 påse färsk spenat
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 kruka basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • 2 mogna avokados
  • 2 paket halloumi

 

Så här gör du

1. Koka bulgur med buljongtärning och vinäger enligt anvisning på förpackningen. Skär tomaterna i små bitar och hacka bladpersiljan. Skär basilikan i mindre bitar. 

2. Låt bulgurn svalna och tillsätt bönmixen. Blanda ner resten av ingredienserna i en stor skål. Smaka av med salt och vinäger. Hacka avokados i mindre bitar och lägg på toppen av salladen.

3. Stek halloumin i några droppar olivolja och servera tillsammans med salladen.