Thailändsk linssoppa med gröna linser och kokosmjölk

Ett enkelt och snabbt sopprecept med gröna linser och en härligt värmande thaicurry. Perfekt att njuta av på kalla höstkvällar när du vill laga någonting fort.

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 2,5 dl GoGreen Gröna linser (torra)
  • 2 st morötter
  • 1 st rödlök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk thai curry
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 400 g kokosmjölk
  • Olja, pressad lime, salt och peppar efter behov.

 

Så här gör du

  1. Skala och riv morötterna grovt, skiva rödlöken tunt. Hacka vitlök och chili.
  2. Fräs lök, morötter, chili, ingefära och curry i olja någon minut. Häll i buljong, kokosmjölk och linser. Koka ca 20-25 min, till linserna är mjuka.
  3. Smaka av med pressad lime salt och peppar

produkter i receptet