Crispy fillet BLT Sandwiches med potatissallad

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Potatissallad

  • 700 g potatis, ev skalade och tärnade
  • 4 tsk Dijon
  • 3 msk gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • Färskpressad citronjuice, efter smak
  • 7 g färsk dill, hackad

Crispy fillet

Tillbehör

  • 2 tomater
  • 2 gemsallad, 4-8 hela blad och resten hackad
  • 8 skivor vego-bacon
  • 8 skivor stora toastbröd
  • Majonnäs, Srirachamajonnäs, sriracha eller annan sås
  • Olivolja
  • Färskpressad citron

Så här gör du

  1. Tärna potatisen. Lägg I en kastrull med saltat vatten och koka tills den är mjuk ca 10-15 min. Häll av och spola med kallt vatten. Låt kallna utspridda på ett fat. När potatisen svalnat, lägg dem i en skål och tillsätt senap, gräddfil, majonnäs, citronjuice och hackad dill. Smaksätt med salt och peppar.
  2. Smaksätt den strimlade salladen med olivolja, färskpressad citron, salt och peppar.
  3. Skiva tomaterna och lägg åt sidan. Strimla salladen men spara 4-8 stora fina blad.
  4. Stek vego-baconet och låt de sedan rinna av på hushållspapper.
  5. Tillaga Crispy fillet enligt instruktionen på förpackningen.
  6. Montering: Bygg mackan. Lägg ett bröd i botten, bred med majonnäs. Lägg på salladsblad, skivad tomat, Crispy fillet, bacon och toppa med ett toastbröd brett med majonnäs.
  7. Dela mackan i två trekanter, stick gärna ner tandpetare eller liknade för att hålla ihop mackan. Servera med potatissallad, en mindre sallad eller chips.