Crispy fillet Club Sandwich

  • Tillagningstid
    30 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Potatissallad 

  • 700 g potatis, ev skalade och tärnade 
  • 4 tsk Dijon  
  • 3 msk gräddfil 
  • 4 msk majonnäs 
  • Färskpressad citronjuice, efter smak 
  • 7 g färsk dill, hackad 

Crispy fillet 

Tillbehör 

  • 2 tomater 
  • 2 gemsallad, 4-8 hela blad och resten hackad 
  • 8 skivor vego-bacon
  • 4 st stora brödfrallor
  • Majonnäs, Srirachamajonnäs, sriracha eller annan sås 
  • Olivolja 
  • Färskpressad citron 

Så här gör du

Potatissallad:

  1. Skala och skär potatisen i bitar.
  2. Koka potatisen i saltat vatten i ca 10-15 min tills de är mjuka.
  3. Skölj dem med kallt vatten och sprid ut dem på en tallrik för att kyla ner.
  4. Blanda den kalla potatisen med senap, gräddfil, majonnäs, citronsaft och hackad dill. Smaka av med salt och peppar.

Sallad:

  1. Blanda strimlad sallad med olivolja, färskpressad citron, salt och peppar.
  2. Sätt undan skivade tomater.
  3. Spara några hela salladsblad för mackan.

Bacon:

  1. Stek vego-baconet tills det är krispigt och låt det rinna av på papper.

Crispy Fillet:

  1. Tillaga enligt instruktionerna.

Mackan:

  1. Dela brödet i två.
  2. Bred majonnäs på bottenbiten.
  3. Lägg på salladsblad, skivade tomater, Crispy fillet och bacon.
  4. Lägg på toppen av brödet, som också har majonnäs på sig.
  5. Servera mackan med potatissallad, en mindre sallad eller chips.