Crispy Fillet i salladsskålar med syrade grönsaker och chilisås

  • Tillagningstid
    1 timme
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

Picklade grönsaker

  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit
  • 3 cm färsk ingefära, skala och riv
  • 1 röd lök, skala och strimla
  • 0,5 gurka, skiva
  • 100 g morot, skala och hyvla med potatisskalare eller skiva tunt

Tillbehör

  • 1-2 huvud isbergssallad
  • Srirachasås, sweet chilisås eller annan sås med lite hetta
  • Färsk koriander
  • Rostade solrosfrön eller hackade jordnötter

Så här gör du

Picklade grönsaker

  1. Blanda strösocker, vatten och ättikssprit i en kastrull. Låt koka upp och rör tills sockret löst upp sig.
  2. Lägg grönsakerna i lagen och låt stå minst en timme – gärna över natten.

Crispy Fillet

  1. Tillaga enligt anvisning på förpackningen.

Sallad

  1. Lossa bladen försiktigt från huvudet så att du får loss stora skålar. Skär ev de största i två för att få mindre.

Montering

  • Fördela i salladsbladen picklade grönsaker, skivad Crispy Fillet, koriander och ringla över sås.