Linssallad med röda linser, sötpotatis & chili-rostade rotsaker

En sallad med härligt röda linser går väl ihop färgmässigt med morot, sötpotatis och polkabeta. Och gott är det också!

  • Tillagningstid
    40 minuter
  • Receptet ger:
    4 portioner

Ingredienser

  • 4 dl GoGreen Röda linser (torra)
  • 150 g sötpotatis
  • 150 g potatis
  • 100 g morot
  • 100 g palsternacka
  • 75 g polkabeta
  • 100 g ruccola
  • 1 röd chili
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja
  • Flingsalt

Så här gör du

  1. Skala och dela rotsakerna i klyftor. Sötpotatis, polkabeta och potatis i lite större bitar än morot och palsternacka för att slippa olika tillagningstider.
  2. Hacka vitlök och chili. Lägg rotsakerna på en ugnsplåt tillsammans med vitlöken och chilin. Ringla olivoljan över och vänd runt i formen. Rosta i ca 30 minuter på 200 g.
  3. Skölj linserna och koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Servera linserna tillsammans med ruccolasallad och de rostade rotsakerna och ev lite flingsalt.

Produkter i receptet